Ben je gehandicapt.

Zelfacceptatie

Vergeet niet dat het niet alleen ons verstand is dat gelooft dat we gehandicapt zijn. Je emoties en gevoelens kunnen net zo goed een verandering veroorzaken. Emoties wakkeren oude herinneringen aan en natuurgeneeskunde is de oplossing. Natuurgeneeskunde houdt zich bezig met ons interne zelf. Men gelooft dat als je eenmaal de kracht van je emoties hebt overwonnen, je jezelf vrij kunt uiten.

Hier zijn enkele van onze veel voorkomende handicaps:

1. Depressie2. Verminderd gevoel van eigenwaarde3. Preoccupatie met fysieke verschijning4. Verminderde interesse in seks5. Van wie hou je? 6. Heb je je doel of waarde verloren? 7. Er is niemand die ik meer haat dan jij.

Ieder van ons heeft ook specifieke behoeften. Wat is het verschil? Het kan zijn dat iemand interesse heeft in tuinieren of dat een ander van lezen houdt. Anderen houden misschien van afwisseling en het mooiste is de keuze van de vrienden die ze kiezen. Het leven draait om persoonlijke voorkeuren.

Tuinieren is een goede keuze voor iemand met een bipolaire stoornis. Het heeft een hoog eczeemgehalte en het geeft ons tijd buiten. Tuinieren is ook goed voor je en helpt om te ontstressen. Wie wil er nu niet natuurlijk zijn? Door iets te doen waar je van geniet verminder je stress. Natuurlijk zijn er specifieke dingen die goed voor je zijn. U kunt genieten van kalkoen op een bot en niet de drang hebben om al uw eieren te leggen. Je zult de voordelen van deze activiteit ook zonder zien, zoals je gewicht laag houden en je stressniveau veel lager houden.

Er zijn andere activiteiten die velen van ons doen en waar ze zich niet bewust van zijn. Het heet sedentaire oefening. We doen het als het uitkomt of als we haast hebben. Het is bijna alsof we getraind zijn om de hele dag in onze comfortzone te zitten zonder enige beweging. Al deze activiteiten verminderen ons vermogen om energiek te blijven. Dit soort gedrag brengt onze normale hersenchemie in de war. Na een tijdje zal je lichaam beginnen te reageren op het gebrek aan stimulatie. Wanneer je zenuwstelsel niet meer goed functioneert, zul je je moe gaan voelen.

Verantwoordelijkheid nemen voor je daden is cruciaal. Als je schuld, ongeval of ziekte toegeeft, kun je het schuldspel stoppen, hopelijk voorgoed. Mensen die anderen de schuld geven van hun problemen of omstandigheden zijn nooit in staat hun emoties onder controle te krijgen. Mensen die verantwoordelijk zijn ondernemen actie, positieve verandering en groei.

Ik heb een video gezien waarin je kunt zien hoe een bosbrand in minder dan een minuut kan veranderen in een kreupelhoutbrand. Als je goed kijkt zie je hoe de bosbranden zich verspreiden, hoe water verdampt waardoor het verbrandt, hoe stofnesten ontstaan en vernietigd worden. Veroorzaakt door een gebrek aan Positieve emotie niet door een gebrek aan water, lucht, zonlicht of beweging.

Voor mij gaat wellness over het creëren van levendige fysieke ruimtes, mentale ruimtes, emotionele ruimtes, spirituele integriteit en waardesystemen. Gezond blijven gaat ook over het voorkomen van ziekte en aandoeningen.

Loopt u risico op ziekte, aandoeningen of een vroegtijdige dood? Als je op een van deze vragen met ja hebt geantwoord, is de kans groot dat je bij de meer dan 90 procent zieke mensen hoort. We hebben geen andere keuze dan de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gezondheid en ons welzijn. Laten we het gesprek dat u met uw arts had over medicijnen gebruiken om over na te denken.