Zelfrespect ontwikkelen

Verschil tussen zelfrespect en zelfactualisatie | Vergelijk het verschil  tussen vergelijkbare termen - Leven - 2022

Als kindercoach in Tillburg zie ik veel uitingen van de 'vreemde' eigenschappen van kinderen en jongeren die ik van dichtbij heb gezien in de kinder- en gezinszorginstelling in Tillburg. Het ene moment is je kind een zonnig kind en het andere moment zie je je kind zich terugtrekken in zijn/haar angstige 'AWBOki'-blok. Vaak heb ik de innerlijke kracht niet kunnen vinden om de huidige ontwikkelingsfase van mijn kind bij te houden. Dit trof me hard toen ik een familievergadering belegde om te beslissen om mijn kind alleen vooruit te helpen van de eerste klas naar de tweede klas. Aan het einde van de vergadering hadden we een besluit genomen en konden we nu verder met het project.

Zelfrespect ontwikkelen is iets anders dan zelfvertrouwen. Zelfrespect ontstaat wanneer je eigen vertrouwen in jezelf sterk genoeg is om de situaties aan te kunnen die je waarneemt, of ze nu als prettig of onaangenaam worden ervaren. Veel ouders hebben een gebrek aan zelfrespect en weten niet hoe ze dit bij hun kinderen moeten opbouwen en ontwikkelen.

Het komt wel eens voor dat een kind geen contact kan maken met andere leeftijdsgenoten, vooral met degenen die hem/haar niet kennen. Voor die ouders die al werkloos zijn, of die hun baan om wat voor reden dan ook hebben opgezegd, of die ouders die op dit moment nog zouden werken, je weet dat ze ongetraind zijn in sociale basisvaardigheden. Je kunt zien dat de hele relatie egocentrisch is, waarbij de kinderen denken dat zij de belangrijkste persoon zijn in de omgang van de groep. Met andere woorden, het zijn geen sociale wezens, omdat ze niet om andere mensen geven. Dit veroorzaakt problemen op slechts één gebied van het leven van de kinderen – dat ze worden geboren in een instelling (wat geen goede voedingsbodem is voor tiener-GRAS GlGirls).

U moet uw kind aanmoedigen om te voelen dat hoe meer u contact met het kind maakt, hoe meer u hem/haar van dichtbij en persoonlijk kunt leren kennen. Dit is van het grootste belang omdat ze moeten weten dat ze bezorgd zijn over hun welzijn, zowel voor hun fysieke als mentale welzijn. Bij het bereiken van de opvoedingsfase van een kind, moet je ze de best mogelijke start in de levenscyclus geven, zodat ze emotioneel sterk genoeg zijn om moeilijkere situaties in het leven aan te kunnen. Je moet ze ook de kans geven om voldoende zelfrespect op te bouwen om met andere mensen om te kunnen gaan, wat betekent dat ze zulke mensen op hun niveau moeten leren kennen, op een hoog niveau van intimiteit, in de reguliere of onverwachte gelegenheid en om te laten zien waarde voor andere mensen. Je moet hun zelfrespect opbouwen en ervoor zorgen dat ze hun zelfontwikkeling vergemakkelijken.

Een ander gebied waar je aandacht aan moet besteden, is je eigen psychologie. Je moet ook aandacht besteden aan de oefening om je emoties te beheersen. Dit betekent uw controle over uw emoties, uw vermogen om uzelf voldoende tijd te geven om in contact te komen met hoe u zich voelt en uw werk 's nachts op kantoor achter te laten, zodat u vrij bent om tijd door te brengen met uw gezinsleden. U moet uw werk uit uw gezin laten, anders verliezen uw kinderen de controle en dit heeft invloed op uw algehele ontwikkeling in het leven. Kinderen moeten tijdens een vakantie van een week alleen worden gelaten, anders ontwikkelen de hersenen zich niet goed. Te veel hulp van ouders is schadelijk. Mede doordat ze verwend worden en teveel controle over elk kind een last voor ze kan zijn.

Als ouders moet u een paar minuten van uw vrije tijd nemen om de prestaties van hun kind te bekijken. Ze zijn oud genoeg. Je moet hun succes voelen en er trots op zijn, want het toont begrip voor je kind, wat op zijn beurt je kind aanmoedigt om harder en oprechter te werken. U weet dat iets minder dan de voor de hand liggende formule voor succes niet goed is.

Als kinderen thuis opgroeien, moet je ze een plek geven en er een 'speelruimte' van maken waar ze kunnen spelen en werken. Niet op een plek waar hun energie om welke reden dan ook onnodig wordt verbruikt. Je moet ook vastberaden zijn en goed of fout zeggen als ze het niet met je eens zijn, ook al is het misschien moeilijk. Je geeft ze een praktische uitlaatklep voor hun hobby's.

Voor zowel ouders als de kinderen met wie ze omgaan, moet u ervoor zorgen dat dit gebied voldoet aan de waarden van een zorgzaam gezin. Elk kind en elke ouder heeft een speciale ruimte nodig. Ouders moeten kijken naar hun eigen psychologie van zichzelf en hoe ze omgaan met het kind in het algemeen. Het kind moet ook weten dat er een juiste manier is om gevoelens te uiten en conflicten die zich voordoen te organiseren. Voor de ouders zijn er ook bepaalde manieren om te gaan, dan kan het kind zelfbeheersing tonen als het goed is, maar er zijn bepaalde manieren waarop het kind geen zelfbeheersing zou tonen.

Succes, hoe zit het niet met de manier waarop uw kind zou analyseren om zijn/haar familie binnen te halen.