Hoe behandel je een beroerte?

Neurofeedback therapie

U zult ontdekken dat er verschillende manieren zijn om dit te behandelen. Alleen u kunt beslissen welke voor u geschikt is. Besteed wat tijd om dit uit te zoeken.

Kinderen en volwassenen kunnen problemen hebben met de controle over het gebruik van hun verstand. Sommige mensen denken dat ze hun problemen kunnen oplossen door gewoon een pilletje te slikken, maar dat is niet het geval. Vaak is het zo dat de problemen heel snel kunnen worden opgelost door een behandeling van deskundigen op het gebied van de neurologie.

Het echte probleem zit hem niet in de maniertjes van de hersenen of in wat er met de hersenen kan worden gezien, maar in hoe de hersenen reageren. Deze reactie kan verwacht of onverwacht zijn. In de meeste gevallen proberen we het betere te verwachten en dat gebeurt zelden. Dit wordt vaak de verrassingsfactor genoemd.

Wanneer we een actie verwachten, hebben we de neiging ons op dezelfde manier te gedragen. Als we bijvoorbeeld verwachten dat er een auto komt, drukken we op het gaspedaal. Als we melk verwachten dan doen we de deur open zodat die kan komen.

Als we echter niets verwachten, kunnen we overrompeld worden en in plaats van met snelheid en kracht te reageren zoals we zouden moeten doen, vertragen we om na te denken over wat er gaat gebeuren. Dit wordt het hindsight-effect genoemd.

Hoewel dit effect in sommige situaties te verwachten is, kan het zeer overdreven zijn wanneer iemand een klap op het hoofd verwacht. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Hoewel de vorm van het letsel in de meeste gevallen niet erg ernstig is, is het erg belangrijk om zowel de oorzaak als de symptomen te behandelen.

Neurofeedback-therapie wordt vaak gebruikt als onderdeel van de revalidatie van patiënten met een beroerte. Vooraf moet worden benadrukt dat wat een beroerte wordt genoemd, niet hetzelfde is als een hersenletsel. Een beroerte kan een hersennoodgeval of een beroerte-incident worden genoemd. Andere beroertes kunnen tijdens de slaap gebeuren en ze komen ook voor tijdens de puberteit.

Tijdens een beroerte raken sommige delen van de hersenen zeer ernstig beschadigd, terwijl andere delen op geen enkele manier worden beschadigd. Deze schade kan zich voordoen in het gebied van de kleine hersenen (het gebied in de hersenen dat zich bezighoudt met emoties en beweging) of de frontale kwab (dat zich bezighoudt met emoties).

De behandeling bepaalt welk gebied van de hersenen is aangetast en hoe ernstig dit is. Daarom is het heel belangrijk om een beroerte te laten beoordelen. Dit is wanneer een getrainde professional de mate van hersenbeschadiging kan bepalen. De beste mensen om dit te beoordelen zijn neurochirurgen of geestelijk verzorgers.

Een beroerte kan door veel dingen worden veroorzaakt. Het kan door de voeding komen, hormonaal of psychologisch, of door een combinatie van deze dingen. Een beroerte kan niet alleen uw leven eisen, maar ook vele handicaps veroorzaken.

Dieetproblemen omvatten diabetes, zwaarlijvigheid, onjuiste soorten koolhydraten of eiwitten, bepaalde soorten infecties zoals encefalitis en andere ziekten, medicijnen, veroudering, gebrek aan slaap, stress, gebrek aan slaapcyclus, vaatziekten, zwaarlijvigheid, verslaving aan alcohol, pesticiden, toxiciteit met inbegrip van toxiciteit door zware metalen, excessen in de lever, sommige traumata die het gevolg kunnen zijn van atherosclerose, hypertensie, en geneesmiddelen zoals ACE-remmers, aspirine, diuretica, bètablokkers, angiotensinereceptorblokkers, antihistaminica, dopamine, psychotrope middelen, antipsychotica en antipsychotische geneesmiddelen.

Milieuproblemen en psychologische problemen omvatten blootstelling aan gevaren zoals nucleaire straling, vervuiling, elektromagnetische vervuiling, stress, financieel onvermogen, financiële verplichtingen, milieutoxines, ondervoeding en financieel onvermogen.

Onthoud, het is beter om veilig te zijn dan sorry. Blijf gezond, leef lang.